Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit precies? Op de werkvloer is assertiviteit het tactvol en respectvol vertegenwoordigen van jezelf – vooral je meningen en suggesties – naar anderen toe, zo vaak als je zou willen. Er zijn momenten waarop assertiviteit je echt vooruit kan helpen bij een promotie of een baan. Hier zijn slechts enkele snelle voorbeelden van hoe u assertief kunt worden als u er al bent:

Wat is assertiviteit

Assertief zijn betekent ook niet dat je agressief negatief moet zijn. Assertief zijn betekent simpelweg dat je de tijd neemt om je opties zorgvuldig af te wegen en de beste opties voor jezelf te kiezen. Misschien merkt u dat uw natuurlijke neiging is om defensiever en krachtiger te zijn, maar als u de tijd neemt om te luisteren en het perspectief van de andere partij te begrijpen, zult u vaak merken dat uw kalme, beleefde assertiviteit u zal helpen om tot betere oplossingen te komen Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus. Assertief zijn helpt ons ook om meer gefocust en weloverwogen te worden over onze acties, zodat we onze woorden en acties kunnen gebruiken om de resultaten te bereiken die we willen, in plaats van eraan te werken om te bewijzen dat de ander gelijk heeft. We weten allemaal dat het soms nodig is om krachtig te zijn, maar als we niet eerst leren beleefd en attent te zijn, kan het ons uiteindelijk onze baan kosten!

Als je assertief begint te worden, zullen je prestaties op het werk verbeteren. Mensen zullen je meer respecteren en gehoorzamen omdat je niet verwacht een hoop pluisjes te horen. En als het erop aankomt, kan assertiviteit een zeer nuttige vaardigheid zijn voor veel verschillende carrières, of het nu gaat om verkoop of klantenservice. Het kan je zelfs helpen om de "perfecte" baas te krijgen!

Klik hier voor meer waardevolle informatie: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/