Wat is LTCx?

 <a href= “>

Wat is LTCx?

Litecoin, ook wel Liteboard genoemd, is een online valuta gebaseerd op het Liteboard softwareplatform. Dit open source softwareproject is in september 2021 gestart door Greg Maxwell en Jimmy Floydier. Litecoin was aanvankelijk een early adopter of altcoin en werd later een spin-off of parallelle valuta voor de originele bitcoin. In termen van leken verschilt Litecoin van bitcoins doordat het gemakkelijker te verhandelen en te bedienen is. De belangrijkste verschillen tussen de twee valuta's zijn echter in marketing- en transactiedoeleinden.

Net als bij andere open source-softwareprojecten die zijn uitgebracht door bedrijven die open source-code ontwikkelen en onderhouden voor producten variërend van telefoons tot educatieve software, hebben de ontwikkelaars van litecoin gebruik gemaakt van een kans om bekendheid en populariteit te krijgen door hun eigen privévork van de bitcoin-software vrij te geven. . Hierdoor heeft litecoin een hogere transactiesnelheid dan de gemiddelde transactiesnelheid van de gemiddelde block chain. Tijdens zijn korte levensduur zijn de belangrijkste nadelen van litecoin een gebrek aan diversiteit met betrekking tot het eigendom van geld dat via transacties wordt overgedragen, evenals de moeilijkheid bij het volgen en valideren van de geldigheid van het eigendom van verschillende virtuele valuta die bij transacties worden gebruikt. Deze nadelen worden aangepakt door de frequente releases van officiële software-upgrades, waaronder de "Segwit" -functionaliteit die de overdracht van litecoin met virtuele activa waarbij meerdere valuta's zijn betrokken, mogelijk maakt.

Momenteel wordt litecoin in een groot deel van de wereld verhandeld en geaccepteerd. De twee belangrijkste marktspelers waarvan algemeen wordt erkend dat ze live transacties uitvoeren met behulp van deze virtuele valuta, zijn PayPal en Google Checkout. Een opmerkelijke uitzondering hierop is de eBay-veilingsite, die alleen digitale downloads verkoopt en geen echte fysieke goederen. Vanwege deze beperkingen blijft litecoin een grote vraag bij het grote publiek ervaren en als gevolg daarvan worden ze beschouwd als worden verhandeld zoals andere grondstoffen.

Klik door naar de website: https://bitcoinmeester.nl/