Wat is persoonlijk leiderschap?

Wat is  <a href=leiderschap extatisch ?” align=”right”>

Wat is persoonlijk leiderschap?

"Wat is persoonlijk leiderschap?" is een vraag die ik vaak krijg van mijn studenten die worstelen met het vinden van effectievere manieren om hun loopbaan vooruit te helpen. Ik heb in de loop der jaren met zoveel verschillende mensen gewerkt en heb ontdekt dat het grootste obstakel dat we in ons bedrijf moeten overwinnen vaak verband houdt met leiderschap – hoe kun je effectief een leider zijn? Hier zijn 10 tips voor beter leiderschap, die je zullen helpen een betere leider te worden.

Ten eerste, als je niet de natuurlijke leider bent, moet je begrijpen waar leiderschap over gaat – het is leren jezelf te leiden. Of het nu gaat om het managen van een team van mensen, het leiden van een afdeling, het leiden van een heel team of het leiden van je eigen bedrijf – leren leidinggeven is erg belangrijk en dit kan je doen door boeken te lezen, seminars bij te wonen en cursussen te volgen… lijn is dat je moet leren om jezelf te leiden. Je kunt niet verwachten dat iemand anders alles voor je doet. Met een beetje hard werken en vastberadenheid kun je echter je persoonlijke leiderschapsvaardigheden verbeteren door systemen te creĆ«ren en een innerlijke kracht te ontwikkelen om verantwoordelijkheden te delegeren.

Ten tweede, als je persoonlijk leiderschap en ontwikkeling echt serieus neemt, raad ik je ten zeerste aan om wat onderzoek te doen. Lees boeken over leiderschap, lees tijdschriften en woon seminars en workshops bij. De waarheid is dat als je echt toegewijd bent om een verandering in je leven aan te brengen, je een verschil zult maken… en het zal een grote zijn. Je moet weten welke richting je op wilt, je moet een plan hebben en het vervolgens uitvoeren. Je kunt niet verwachten dat mensen naar je toe komen rennen als je geen duidelijke visie en een sterk richtingsgevoel hebt!

Meer info over dit artikel: Anker & Kompas